Svenska saknader

- Frukosten. Vi blir bara mer och mer förvånade vid varje ny måltid vi stöter på, och ofta är det positivt! Som en överraskning varje kväll. Maten har verkligen varit jättebra och den är vi jättenöjda med. Men... det ska bli så skönt att få komma hem och äta en riktig, enkel och fräsch frukost. Här får vi nämligen varm chokladmöjk med chokladflingor, chokladbröd och yoghurt med socker. Det blir en aaaaaning sötness overload.
 
- Grovt bröd. Om vi nu ska fortsätta i matkategorin: Vitt bröd, 3 ggr om dagen i 3 veckor. Jajaja, man ska inte klaga men att proppa i sig en baguette varje dag - och ibland två till och med - blir lite för mycket det också.
 
 
 
Homeeeee
 
- Ett komplett badrum. Aaaaah vi väcker vår familj varje morgon, och det beror på att toaletten ligger "på andra sidan" av lägenheten. Det finns alltså ett rum med dusch och handfat och ett eget litet klaustrofobiskt rum med en toalett på två helt olika ställen. Tänk att få ha båda... i ett. 
 
- Att få sova. Det här har egentligen ingenting med Sverige att göra, utan mest med vårt fullspäckade schema. Vi kommer att sova lääääänge när vi kommer hem. Punkt.
 
- Kranvatten utan klor. Och kallt vatten också! Den här punkten säger väl i stort sätt sig själv, men eftersom det är så varmt här också är man i ännu större behov av vatten, och att klunka i sig ljummet/varmt poolvatten är något vi skulle kunna klara oss utan. 
 
- Bussar/bussystemet. Jag vet inte huuuur många gånger vi har tappat bort oss, åkt åt fel håll eller missat bussarna pga att de är så knasiga. Det står inte vilken station man är på, alla busschaufförer åker olika vägar och när man trycker på stopp stannar bussen ibland på en hållplats och ibland mitt i gatan, typ. Jag ska aldrig mer klaga på sl. Men vi har ju klarat oss än så länge!
 
Att få sova i en sandfri säng. Vi har nu helt övergått till stenstranden.
 
 
Och sen saknar vi såklart att vänner, familj, släkt och allt som finns hemma. Men det vet ni redan.

Kommentarer
Postat av: Ma

Jag lovar att se till att det finns massor av fullkornsbröd, osötad müsli, vatten utan klor och en säng utan sand när du kommer hem, Ebbo. <3

2013-07-17 @ 20:34:11

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0