Shopping

 
Har man åkt till Istanbul bara för att shoppa har man nog tänkt lite fel. Men är man där ska man ju ändå passa på! Det fanns faktiskt mycket mer shopping än jag hade förväntat mig, det är lite som Sveriges shopping kan man säga - fast med andra butiker såklart.
 
Det självklara är ju bazaren. Den är enorm, och där kan man i princip köpa vad som helst för ingenting om man är bra på att pruta (vilket jag inte är), allt är väldigt billigt och det finns mycket kopior osv men också massor av fina sjalar, smycken och annat roligt.
 
Om man vill gå i butiker borde man absolut gå till Istiklal som jag inte har en aning om hur det stavas, men det låter sådär i alla fall. Det är en väldigt stor och lång gata med ganska många affärer, vanliga som ovanliga. Det ligger mitt i "stan" i Istanbul, och låg jättenära vårt hotell! Alla bilder är tagna på den gatan.

Det finns maaaaassor av shoppingcentrum också. Vi var bara i ett, Kanyon tror jag det hette, och det var som en Canyon haha; alltså utomhus/öppet tak. Det var fint, det fanns massor av restauranger butiker. Vi var inne på Harvey Nichols, åt glass på Häagen dazs och lunch på Wagamama. Vi gick också förbi några andra shoppincentrum, men jag tycker det finns roligare butiker/stånd på de andra ställena. 
 
Sist men inte minst - eller i det här fallet kanske det faktiskt är minst - finns det jättemånga små marknader i olika delar av stan, som också säljer fina sjalar, smycken, speglar, kuddar, mattor, kläder med mera. Det är lite som grand bazar i miniformat, men även här kan man pruta och hitta saker som inte går att få tag på hemma.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0