Restart

 
Hej då för nu! Tror inte jag kommer blogga här så mycket mer :)

Det här var kul

 
Älskar att titta på de här bilderna, haha! Vi hade det bra, längst upp i Sverige.
 

Go for a simit- run

 
Första delen av resan bodde vi hos några kompisar till min kompis familj. De hade ett jättefint hus nära vattnet, med utsikt över en av de stora broarna som går mellan Europa och Asien. Varje morgon hade vi helt otroliga frukostar! Eftersom vi kom från olika länder blev det både amerikanska, svenska och turkiska frukostar. Och belgiska, men därifrån var det ingen som kom från haha. I alla fall, simit är ett turkiskt, jättegott bagelliknande bröd som fanns överallt i Turkiet. Så på mornarna var det alltid någon som fick "go for a simit-run", dvs springa ut - upp och ner för backar - till en liten matbutik och köpa så många simit de hade fått in för dagen för att det skulle räcka. Det var så mysigt! Jag och Ella var alltid först med att räcka upp handen när någon skulle springa iväg.

Sommaren

 
Midsommar 2013
 
Vill tillbaka till tiden då benen inte hade hunnit bli bruna och skorna inte hunnit bli smutsiga. Då man hade hela sommaren framför sig.

Shopping

 
Har man åkt till Istanbul bara för att shoppa har man nog tänkt lite fel. Men är man där ska man ju ändå passa på! Det fanns faktiskt mycket mer shopping än jag hade förväntat mig, det är lite som Sveriges shopping kan man säga - fast med andra butiker såklart.
 
Det självklara är ju bazaren. Den är enorm, och där kan man i princip köpa vad som helst för ingenting om man är bra på att pruta (vilket jag inte är), allt är väldigt billigt och det finns mycket kopior osv men också massor av fina sjalar, smycken och annat roligt.
 
Om man vill gå i butiker borde man absolut gå till Istiklal som jag inte har en aning om hur det stavas, men det låter sådär i alla fall. Det är en väldigt stor och lång gata med ganska många affärer, vanliga som ovanliga. Det ligger mitt i "stan" i Istanbul, och låg jättenära vårt hotell! Alla bilder är tagna på den gatan.

Det finns maaaaassor av shoppingcentrum också. Vi var bara i ett, Kanyon tror jag det hette, och det var som en Canyon haha; alltså utomhus/öppet tak. Det var fint, det fanns massor av restauranger butiker. Vi var inne på Harvey Nichols, åt glass på Häagen dazs och lunch på Wagamama. Vi gick också förbi några andra shoppincentrum, men jag tycker det finns roligare butiker/stånd på de andra ställena. 
 
Sist men inte minst - eller i det här fallet kanske det faktiskt är minst - finns det jättemånga små marknader i olika delar av stan, som också säljer fina sjalar, smycken, speglar, kuddar, mattor, kläder med mera. Det är lite som grand bazar i miniformat, men även här kan man pruta och hitta saker som inte går att få tag på hemma.

♥FOOD♥

 
 
Alla bilder är tagna förra veckan.
What can I say? Livet är mat, och mat är livet. Vad annars?

Höstis

 
Saknar att behöva använda solisar!!
 
Ni vet när man är sådär förkyld att tårarna börjar rinna? Så är det för mig idag. Och igår. Av den anledningen har jag stannat hemma från skolan som precis dragit igång igen. Men jag klagar inte! Jag kunde lika gärna blivit sjuk under höstlovet, vilket jag inte blev så där hade jag väldigt tur.
 
Så vad gör man om man måste ligga hemma och dö tills tårarna slutar rinna (oj vad dramatiskt)? I mitt fall betyder det att titta på massor av Gossip Girl-avsnitt, måla naglarna och tyvärr ta igen lite skolgrejer.

Istanbul

 
Jag tänkte att jag kanske skulle skriva lite utspritt om Turkiet här så småningom.
Om vad man borde se, göra, shoppingen, maten och så vidare. Så håll utkik!

Titta vad jag hittade

 
Min fina buddie Nathalie har en blogg med sina kompisar, och där hittade jag lite av alla fina bilder vi tog i Humlan för några veckor sedan.
Kolla in dom vettja! Föresten är jag hemma från Turkland nu. Hej hej!
 

RSS 2.0